mandag den 1. februar 2010

Kinalisten

<div style="FONT-FAMILY: arial, helvetica, sans-serif; FONT-SIZE: 10pt">
<div>Selvom det snart er længe siden vi var på Kina-listen, så kan det være svært helt at slippe den gamle vane med at følge med. I starten kunne jeg nok ikke lade være fordi jeg et eller andet sted havde brug for at se, at det nu også var det rigtige valg vi tog. Nu går der længere og længere tid imellem jeg tjekker tendenserne.</div>
<div>&#0160;</div>
<div>Idag så jeg så, at Kina nu er nået til 5. april - i denne omgang er det 2 dages match. Puha hvor kan jeg mærke snerten af den mavepumper det ville have været, hvis vi stadig stod og ventede. Det gør ondt at læse - ikke længere på egne vegne, men jeg ved jo, at der stadig står rigtig mange og håber på bedring. Heldigvis er bureauerne så småt ved at læse skriften på væggen - og der&#0160;er gang i diverse tilbud til dem, der risikerer at komme alvorligt i klemme. Men de kan nok ikke hjælpe alle - og må prioritere.</div>
<div>&#0160;</div>
<div>Havde vi stadig været på Kina-ventelisten vil jeg umiddelbart mene, at vi ville have haft 2-3 års ventetid endnu. Sammenlagt med de 4 vi har ventet nu, ja så er det da fuldstændig uoverskueligt. Og så tæller vi så ikke det faktum med, at vi ville skulle gennemgå endnu et fuldt&#0160;godkendelsesforløb. Det er virkelig en hård liste at stå på i disse tider. Det virker virkelig fuldstændig håbløst. Puha&#0160;hvor skal der lige sende en stak tanker til dem der i disse dage kæmper med skuffelsen over endnu et alt for lille match.</div></div>

1 kommentar:

Lone og Frank sagde ...

Ja, pu-ha! Det er som du skriver en mavepumper. Ind imellem har man slet ikke lyst til at tjekke.
Vi spurgte for 1½ år siden , om ikke vi skulle overveje at skifte til et andet land, men fik den besked, at den korteste ventetid var til ethiopien og sydafrika, ca et år "og til den tid, har I et barn fra Kina".
Vi oplever hele tiden, at en gulerod på en fiskestang bliver holdt foran næsen på os, og gradvis flyttes i takt med os.Vi henter den aldrig.
Vi har i alle vores henvendelser fået at vide, at vi ikke forstår systemet og derfor ikke kan regne den ud.
Men tallene taler jo for sig selv. For et år siden med 41 på ventelisten foran os og 5-6 der forsvandt fra listen på et ½ år.....
Men svaret var, at sådan kan i ikke se på det. I forstår ikke....
Hvortil vi så siger, jamen iflg jeres egen statistik er der kommet x antal til landet for 5 år siden, et tal der har været dalende med 25-30 % hvert år.
I december rettede vi igen henvendelse til adoptionsbureauet, som bekræftede vores bange anelser, at vi kunne komme i risikogruppen for ikke at nå at få et barn fra Kina. Når de kunne se det nærme sig, ville de orientere os mhp landeskifte.
Direkte adspurgt, Ja , der vil måske være nogen der kan få den besked , at det ikke kommer til at ske...at de får et barn fra Kina.
Vi blev meget bekymrede, men også vrede. Vi havde jo regnet den ud for 2½ år siden !
Vi spurgte om så ikke det var nu vi skulle skifte. Nej, var svaret.
I januar skrev vi til dem, om ikke det var nu....efter vores beregninger vil vi få barn om 140 dages matchning. I det nuværende tempo, vil det svare om 45-50 mdr. Vores godkendelse udløber om marts 2011. (incl forlængelse).
Med vores alder vil det være ny godkendelse og til et større barn.
Vi fik svaret , at det er det de nu arbejder på, at kontakte alle dem der er berørte. Vi ville modtage et brev om 1-2 uger. Vi har nu en mdr senere intet hørt og tiden begynder at løbe fra os.