tirsdag den 31. januar 2012

brrrr... det er koldt ude

Og det bliver der egentlig også hurtigt her...

Vi er igang med at køre Aksel ind i ny dagpleje. Hans første dagpleje var rigtig god, men udskiftning i børnegruppen og børnemangel i området gjorde, at Aksel ville blive alene med babyer og det er bare ikke godt for ham. Så vi skifter. Vi startede igår. Det var hårdt at se ens trold trykket af det nye, han tog dog mod til sig og kom igang med at lege.Mor gik også kort og det var ikke sjovt for ham. Idag virkede han allerede glad da vi kom. Det virkede som et glædeligt gensyn :-)) så mor blev lidt og gik så, da der skulle spises frugt. 15 minutter senere fik jeg en SMS om en dreng, der hyggede sig, spiste frugt SELV, endda flere slags og også banan, som han ellers aldrig rører! Det var en god start. Han blev hentet til puttetid. Skønt at det allerede tyder godt, men han trænger også til børn, der viser ham vejen, og det er der i den nye dagpleje.Herhjemme bliver der hængt lidt ekstra på mor, men det er nu også iorden, når man er igang med så meget nyt.

tirsdag den 17. januar 2012

Hov

- har lige slettet det indlæg, jeg troede var kommet på i sin helhed. Det kom det ikke og jeg skal hermed undskylde for udgivelsen af halve historier. Der er gået noget galt fra jeg skrev historien og troede jeg kunne hente den over via app'en på ipad og skrive videre. Det lykkes ikke...

onsdag den 11. januar 2012

Tanker om Aksel og hans udvikling

Det er længe siden jeg har skrevet om Aksel. Og det er bestemt ikke fordi der ikke er noget at fortælle, men nok fordi jeg selv overvældes af alt det, der sker.

Aksel har nu været i dagpleje siden september og han trives. Det er en del af hverdagen og han har taget det til sig. Han lærer hele tiden nye ting derovre og nyder samværet med andre børn. Desværre står vi overfor skift af dagplejer pr. februar. Ikke optimalt, men et valg vi har truffet med sigt på hans behov for samvær med børn på samme alder. De børn, der er i hans nuværende dagpleje skal af forskellige årsager videre i ny pasning. Det vil betyde, at Aksel ville blive den ældste, og det er bare ikke godt for hans udvikling. Han har i den grad brug for at være med børn, der kan vise ham vejen.

Rent udviklingsmæssigt er han lige nu der, hvor vi må sige at det passer meget godt med, at han startede forfra da vi fik hinanden i Nigeria. Det nu 13 måneder siden og det er nogenlunde der hvor han er i hans udvikling. Tæt på at gå, begynder så småt at vise interesse for at spise selv, men er stadig ikke overbevist om, at det er hans opgave - det har også haft meget at gøre med hans taktile udvikling. Prøver ting af sprogligt, peger på alt, efterligner alt og forstår rigtig meget af det vi siger til ham.

Når jeg sætter ord på hvor han er, så er det altid lidt mærkeligt, for vi har virkelig været gode til (hvis jeg må have lov at rose os selv), at undlade at sætte ham op imod udviklingstrin. Vi har egentlig bare ladet tingene ske i det tempo Aksel har vist os han tager tingene i, nemlig hans eget.

Men i denne tid, hvor vi runder årsdage af flere slags for vores familieliv, ja så slog det mig bare hvor tydeligt det er, at han på rigtig mange planer startede forfra dengang vi fik hinanden. Han er sgu ligeglad med datoen på hans fødselsattest ;o)

torsdag den 5. januar 2012

Billedspam

Aksel blev foreviget foran fotograf før jul og der var afsindig svært at vælge de bedste. Her er et udpluk.

onsdag den 4. januar 2012

Kan man blogge fra iPad?

Ja, selvfølgelig kan man det;-) ved ikke hvad jeg havde troet... Nå, men det er lidt mere besværligt, for tastaturet er ikke til de store beretninger, til gengæld kan det være jeg så bare får skrevet de små, når jeg lige kan gøre det i sofaen, mens aksel stener til lidt over noget fjernsyn! Lyder som om vi slet ikke kender fænomenet bærbar pc, men vil gerne indrømme, at den virker utrolig besværlig at finde frem, når ipad'en er lige ved hånden... Og når den bærbare er gammel og træt.

Idag er vi hjemme. Aksel havde lige 3 store brækture i nat. Utroligt som det kan producere vasketøj! Ja, det er jo så ikke vasketøjets skyld, at vi er hjemme ;-) skulle lige være sikker på, at mad og væske ville blive i barnet, inden han igen kommer i dagpleje. Vil sige det ser ud til han er klar igen imorgen. Og der vil vi nok også alle have indhentet den manglende søvn fra nattens roderi med optøring af bræk og udskiftning af sengetøj og nattøj.

Iøvrigt har jeg så fundet begrænsningen ved at blogge fra iPad. Det ser ikke ud som om jeg kan bruge billeder på bloggen...