onsdag den 13. maj 2015

Uge 2 i Æsken

En alt for kort en af slagsen, men ja, uge 2 er nu gået.

Og hvor er det altså vildt at opleve Aksels indtage sin nye børnehave - selv efter 4 dages pause. Fredag var vi til SE terapi og mandag havde jeg en arbejdsdag, der ikke kunne kombineres med kort dag i børnehave, så derfor blev det en længere pause.

Men Aksel var helt med på hvad vi skulle, han kunne huske hvem det er, der passer på ham i Æsken og han var med på, at mor skulle på arbejde. Jeg vinkede igen farvel til en glad og tilpas dreng. Dagens aktivitet var et kunstprojekt, og Aksel havde deltaget med iver og nysgerrighed, havde malet og leget med ler. Været koncentreret og fokuseret. Hold nu op man bliver glad og stolt over at høre den slags, især allerede.

Onsdag, idag, har de været på tur. En gåtur, med madpakker og indlagte aktiviteter. Aftalen var derfor, at jeg først hentede kl 12. Var noget spændt, for sådan en formiddag kan være heftig, når der både skal tænkes og bruges fysik. Men tænk, ingen grund til bekymring, Aksel var så glad og stolt over det de havde set, han fortalte endda, at han havde været ked af det. En af de små havde grædt og det påvirker Aksel, hans primærpædagog fangede hans reaktion og havde spejlet ham så fint, at han havde taget imod tilbud om at komme på skødet og blive trøstet. YEESSS! har man lyst til at skrige højt, for det er bare så fantastisk godt arbejde af pædagogen og for Aksel er det helt afgørende for hans nervesystem at opleve de svære følelser blive mødt og spejlet. Helt sikkert også en af grundene til, at jeg kunne hente en glad og rolig dreng.

Så det er faktisk mega ærgerligt, at han ikke kan komme afsted i næste uge. Børnehaven skal afsted på koloni i 4 dage og det er alligevel for tidligt at lade Aksel komme med. Kan godt mærke en vis afhængighed af dette nye vidundersted begynde at melde sig ;o)


Ingen kommentarer: