mandag den 28. marts 2016

Skøn dag

Aksel og mor havde en dag her i påsken uden planer. Far skulle til påskefrokost og vi skulle hygge os hjemme. I dagene op til havde vi haft rigeligt med planer, så en dag, hvor tingene kunne ske uplanlagt var tiltrængt.

Aksel ville gerne på legeplads. Se det er i sig selv bemærkelsesværdigt, for et barn for hvem den slags aldrig har været noget sjovt. Snarere noget hvor han konstant er blevet mindet om sine motoriske udfordringer og hvor han mister overblikket.

Men igår var en tur på legeplads ønsket og mor måtte lige tænke sig lidt om, da den slags jo ikke ligger lige om hjørnet her på landet ;o) Kom i tanke om legepladsen i Aksels gamle naturbørnehave Hulen. Den kender han, vi har brugt den før og den ligger meget tæt på. Så vi smurte madpakker og drog afsted.

Det blev til 2 meget skønne og dejlige timer. En stor fornøjelse at se hvor meget Aksel pludselig kan på egen hånd. Han legede, hyggede, udforskede og gav sig i det hele taget bare hen. Det var super dejligt. Og jeg stornød at kunne holde mig i baggrunden og bare være til stede - indimellem give en hjælpende hånd eller være lidt med, men altsammen på Aksels initiativ. En verden til forskel - hvor er det dog nemt, når et barn, selv viser vejen og tager initiativerne :)

Til sidst fik jeg Aksel overtalt til at kravle på en stor træstamme, og også her var det dejligt, at jeg bare lige skulle motivere ham til at prøve og så overtog hans egen nysgerrighed.

Og når de så er sagt, så var det uden tvivl også meget vigtigt, at jeg var der alene med ham. Ingen forstyrrelser eller andre børn, der skulle holdes styr på. Jeg var heller ikke optaget af samtale med andre, men kunne sidde og holde øje og give ham min uforstyrrede tilstedeværelse. Dog tænker jeg, at der ikke er langt igen til han ville kunne overskue den slags i selskab med andre børn. Det gør han jo i det daglige i børnehaven. Og så er han heldigvis også bare motorisk meget mere udforskende end tilbageholdende nu. Tror simpelt meget mere på sig selv.

Jo, det var virkelig en af de dage, hvor man er helt høj af glæde <3

1 kommentar:

Deirdre-Ann sagde ...

FANTASTISK PÅSKE :)