torsdag den 11. december 2014

Is i maven

Mit sidste indlæg afslører vist meget godt hvor svært det er at holde tungen lige i munden lige nu. Vi er jo selv ret enige med PPR om, at Aksels nuværende børnehave ikke har mulighederne for at støtte ham 100%, på den lange bane. Ja, det er børnehaven også selv med på.

Men det har vist sig at være lidt af en udfordring at få PPRs forståelse for hvordan et skift af institution kan gå hen og påvirke Aksel.

Forløbet af et institutionsskift her i kommunen er sådan, at fra ansøgningen behandles i visitationsudvalget, til man tildeles en ny plads vil der typisk gå 1-2 måneder. Det lyder jo rigtig godt - hvis man kan springe til med så kort varsel.

Men et skift af institution for Aksel er noget nær det samme som at kaste ham ud i en livskrise. Han reagerer voldsomt på skift og med så kort varsel kan vi ikke sætte den nødvendige tid af til en lang og rolig indkøring. Hans afsked med hans nuværende børnehave vil blive brat og han vil blive kastet ud i  et følelsesmæssigt kaos, som vi ved kan tage flere måneder at få ro på igen. Sidste år på dette tidspunkt stod vi med efterreaktionerne på opstart i hans  nuværende børnehave, og det var voldsomt. Det har vi ikke i sinde at gennemgå igen.

Så da børnehaven, af eget initiativ med fokus på netop Aksels bedste, set i lyset af et skift og den trivsel han pt er i, foreslog at beholde Aksel frem til sommerferien, ja så kunne vi ikke se det som andet end den mindst dårlige af 2 ikke optimale valg. Så kan han få et roligt skift hen over sommeren. For Aksel er i trivsel i sit nuværende miljø - og den trivsel kan han lige så godt få fuld udbytte af de næste måneder, fremfor at skulle igennem et skifte, der bare sætter hans udvikling i stå i den periode. Børnehaven kan se de seneste tiltag virke, og de kan se ressourcerne til at fortsætte de kommende måneder. Det kan godt være en ny institution har mere at bidrage med for Aksel, men det får han først glæde af, når han er tryg i de nye rammer, og det kræver en lang indkøring at skabe den tryghed.

Vi kan afsætte tiden op mod sommerferien til at lave et overlap med hans nye børnehave, sådan at vi op mod feriens naturlige pause, tager afsked med det gamle og snuser til det nye. Efter sommerferien kan vi så gå igang med en egentlig indkøring i den nye institution og give Aksel ro og tid til at vænne sig til den.

Med god planlægning og god tid til at hjælpe Aksel igennem den første tid i den nye institution undgår vi at han går i stå i hans udvikling. Det er ingen garanti, men kaster vi os ud i et skift på den korte bane, så ved vi det bliver konsekvensen. Så hellere have is i maven og gøre det ordentligt.


Ingen kommentarer: