torsdag den 2. april 2015

Nye tider



Aksel skal skifte børnehave. Det har vi jo vidst længe, men vi har ikke vidst til hvilken og hvornår. Endelig er har vi fået vished - Aksel skal starte i Børnehuset Æsken i Skanderborg den 1. maj. Æsken er en specialbørnehave. Det bliver så godt at få Aksel ind i en enhed, hvor der kan fokuseres mere på hans udfordringer - jeg tænker alene det, at der komme struktur på hans dag i institution vil gøre en stor forskel for ham.

Vi har endnu ikke besøgt stedet, så vi ved ikke så meget endnu, men vi glæder os. Håber så bare, at det også er et personale, vi falder i hak med. Det betyder alverden, at der er plads til dialog, men mon ikke det er en meget stor del af deres arbejde med alle børnene, at holde god og konstruktiv kontakt med forældrene om barnets udvikling. Om de har adoptionsspecifik viden aner vi heller ikke, men det kan der jo rådes bod på. Det er mest her jeg kan mærke jeg har brug for at få ro med om de er parate til at lytte til den side af sagen og kan tage det alvorligt i mere end blot den almindelige forståelse. Ingen har svært ved at forstå hvorfor et barn kan være præget af en svær start, men at se det ind i dagligdagen og forstå hvordan hjernen i det lange løb er dybt præget af det er, også for os, ret svært.

Som vi kan læse os til, så er de normeret til 8 eller 9 børn og har 6 pædagoger på stuen, samt fagpersonale af forskellig art. Det lyder jo helt fantastisk (er klar over, at der ikke er 6 pædagoger på arbejde samtidig ;o) - derudover har de mange forskellige aktiviteter, hvoraf mundstimulering for eksempel er en af dem. Se det alene er jo en kæmpe gevinst for Aksel. De går også op i motorik og sansestimulering (ville være mærkeligt andet) og det vil også kunne gavne Aksel helt enormt.

Så selvom vi kommer til at skulle forholde os til institutionsstart lidt tidligere end vi havde planlagt, så kan vi mærke, at det er godt at få det igang nu. Maj måned kommer til at kræve lidt ekstra planlægning, men det går nok. Vi håber vi kan få lov at beholde Aksels plads i Hulen i maj, så vi kan trække på dem, når vi har brug for "rigtig pasning" - der kommer jo til at gå noget tid inden Aksel vil kunne være i den nye børnehave i længere tid. Hvis dobbelt ordningen ikke kan lade sig gøre (det kan det normalt ikke... skal ikke gå i detaljer hvorfor det er så åndsvagt, når der ikke ligefrem er venteliste på pladserne) så må vi trække på bedsteforældre...


Ingen kommentarer: