søndag den 4. januar 2015

Så slap...

Aksel fjernsynet! Dagen før ferien er slut....

Det er sikkert fordi han igen kan overskue hvornår han skal i børnehave og dermed igen kan se hverdagens struktur og genkendelighed foran sig.

Vi har ihvertfald oplevet et "tilbagefald" til fjernsynet her i ferien og det skyldes helt sikkert det ustrukturerede i at have ferie. Uanset hvor dejligt det er at være meget sammen med mor og far,  så er det bare ikke hverdag. Når det så er sagt, så har vi også leget meget, det har bare indimellem været tydeligt, at fjernsynet trak mere. Lege, der ellers tit kan fungere og optage ham, har været svære, og det man ellers kunne sætte igang og få noget sjov ud af, er gået op i hat og briller.

Igår havde vi en rigtig dejlig oplevelse. Efter aftensmaden, når vi alligevel sidder ved bordet, spiller vi, lægger puslespil eller lignende. En overgang havde vi meget sjov ud af et lille spil, hvor man skal efterligne nogle øvelser, der styrker tungen og mimikken. Mange af dem har været rigtig svære for Aksel, men vi har haft sjov med det alligevel. I går fandt vi spillet frem igen, efter det har været ude af fokus i nogle uger, og jeg skal da lige love for vi kunne se fremgang. Masser af øvelserne kunne han pludselig lave uden besvær! Wauuu, det er lige præcis den slags oplevelser der giver blod på tanden. Pauser, hvor tingene kan få lov at bundfælde sig er gode og igår kunne vi se det havde rykket sig gevaldigt på ingen tid.



Især dejligt fordi de ting vi på det sidste har haft sjov med efter aftensmaden, ikke rigtig er sjove lige nu. Det er tiden de får en pause, så kan det være vi kan få samme juhu-oplevelse, når vi finder dem frem igen om nogle uger.

Ingen kommentarer: