lørdag den 15. januar 2011

Aksel 10 måneder

<p>Hurrraaaaaaaaaa - idag fylder Aksel 10 måneder.</p>
<p>Nu er der knap 7 kg af ham og ca. 72 cm. Han vokser, tager på og bliver længere. Rigtig rigtig dejligt...</p>
<p>Faktisk er kunsten lidt at glemme, at han er 10 måneder, for han har ligesom noget han skal have indhentet inden han&#0160; vil være alderssvarende og det er meget svært at forudsige hvor længe han vil være om at indhente det. Vægtmæssigt svarer han til en på 6 måneder, længdemæssigt er han længere og kunne nok godt svare til en på 7-8 måneder - motorisk er han nok også en 7-8 måneder.&#0160; Vil gerne indrømme, at vi indimellem har lidt svært ved helt at fokusere væk fra det, men vi gør hvad vi kan for at se på hans fremskridt fremfor at se på det han mangler. Og så er det altså genialt at vide, at andre, der har hentet undervægtige børn kan fortælle en, at det nok skal blive indhentet. Selvom logikken ved det, så kan følelserne godt spille en et puds... og så hjælper den slags historier lige en tilbage til det rigtige fokus.</p>
<p>Iøvrigt står dagen idag i besøgets tegn. Vi skal ud på børnehjemmet og sige farvel. De vil selvfølgelig gerne se deres børn inden afrejse og vi vil selvfølgelig gerne vise frem. Det er lidt spændende at se Aksels reaktion - og deres. Han har virkelig ændret sig meget siden vi tog ham med hjem for 5 uger siden. Omvendt kan jeg godt frygte, at han går helt ind i sig selv og bare bliver den lille betuttede og sammenkrøbne Aksel vi hentede på børnehjemmet - jeg er ikke helt sikker på han har lyst til at vise sig med grin, fagter og pludren derude. Men nu får vi se. Dernæst bliver det spændende om han reagerer på det efterfølgende. Een ting er helt sikkert, han kommer til at sidde i bæreselen, og jeg skal nok sørge for, at han får at vide at han skal med hjem igen. Kan slet ikke rumme at han skal sidde og være bange for om han skal tilbage...</p>

3 kommentarer:

Mette Marhauer sagde ...

Kæmpe tillykke til Aksel 10 måneder!
Vivian, sådan nogle vækst- og vægtkurver er noget fanden har skabt! Hvor er det godt vi ikke allesammen render rundt med gennemsnitsbørn! Det eneste der er vigtigt er at se på hans egen kurve... og så kan ingen vist være i tvivl om at det kun går en vej... nemlig med hastige skridt fremad!
Håber I får en god oplevelse når I drager til børnehjemmet og siger farvel.
Kram til hele banden!

christina sagde ...

Tillykke med de 10 måneder Aksel. De næste 10 måneder skal du bare bruge tiden på at vokse, lære, lege, hygge, blive elsket og få dine forældre til at stå på pinde for dig. Det skal nok blive spas!
Vi ses snart i Billund!!!!!

Lene Michaelsen sagde ...

Et stort tillykke med Aksels 10-måneders dag.
Jeg håber, at I kan glemme alt om vækstkurverne. Her bag skærmen ser det i hvert fald ud til trivselsmæssigt at gå store skridt den rigtige vej.
Vi fik selv overdraget to meget små og undervægtige trolde, som efter få måneder sprang mange trin på den "officielle" vækstkurve. Er sikker på, at det samme er ved at ske for jeres smukke, smukke Aksel!
Håber I har haft et godt besøg på børnehjemmet.
Hilsen Lene (Lenemic)